Recreatie

Cap de l’eau is de ideale stad voor degenen die vanuit de rust, toch de drukte in de wijde wereld willen opzoeken. Steden zoals Saidia, Berkane, Nador en Oujda zijn grote en drukke steden die zeer vlakbij en gemakkelijk te bereiken zijn.

Wilt u proeven van het echte toeristische leven met mooie stranden en sterrenhotels, genieten van het jetset leven, het multiculturele leven wilt meemaken met verschillende keukens of lekker wilt golven, dan kunt u terecht in bijvoorbeeld Saidia. Voor een chique etentje met de familie heeft u ook de Marina van Saidia in de buurt, waar u een gezellig familie-uitje kunt realiseren. Wilt u de grote stad opzoeken met al zijn specifieke voordelen zoals gezondheidszorg etc., dan kunt u terecht in Nador, Berkane of Oujda. De natuurliefhebbers kunnen dan weer terecht in Tafoughalt, Zaio of Mar Chica waar u kunt genieten van mooie natuur- en berglandschappen, grotten (zoals bijvoorbeeld Zegzal), typische Marokkaanse barbecuerestaurants en heerlijk natuurlijk bronwater waar Fezouan bekend om staat. De warmwaterbron aldaar blijkt ook een genezende werking te hebben en is het zeker waard om te bezoeken.

Hieronder vindt u ook meer informatie over Cap de l’eau zelf en de plekken eromheen, zoals Saidia, Nador, Qarya Arkmane, Zaio, Berkane, Tafoughalt, Oujda en het prachtige en zeldzame eiland Mar Chica.Cap de l’eau

Cap de l’eau (ook bekend als Ras el ma, Ras Kebdana of Qabuyawa) is een veelzijdige authentieke Marokkaanse stad aan de kust. Cap de l’eau ligt aan de Middellandse zee in het noorden van Marokko, waar Westerse invloeden niet zijn binnengedrongen, waardoor u in alle rust van Cap de l’eau kunt genieten in authentieke Marokkaanse sferen.

Lees meer

Saidia

Saidia is een uiterst populaire toeristische stad in het noordoosten van Marokko, tegen de Algerijnse grens aan en is slechts 15 km van Cap de l’eau verwijderd. Haar bijnaam luistert naar de naam “de blauwe parel van Marokko” en staat bekend om haar lange ononderbroken strand van 14 km lang. De strand van Saidia word beschouwd als de langste strand van Afrika en in de zomer is het een drukke en levendige badplaats met vele activiteiten.

lees meer

Nador

Nador is een prachtige stad in het Rifgebergte van Marokko en het heeft ook een prachtige geschiedenis. De stad werd gevestigd door de Berbers, later werd het geregeerd door de Phoeniciërs, Romeinen en vervolgens de Arabieren, dat laat ook zien dat deze regio zeer gewild is. Deze gewilde stad, welke grenst aan Melilla, .

Lees meer

Oujda

Oujda is een authentiek Marokkaanse stad in het noordoosten van Marokko. Het is de hoofdstad van de regio “oriental” en word “de bruid van het oosten” genoemd. Het is de op zeven na grootste stad van heel het land en ligt ongeveer vijftien kilometer ten westen van de Algerijnse grens met ongeveer een uur rijden vanuit Cap de l’eau. De stad heeft een half miljoen inwoners en is een belangrijk spoorwegknooppunt met een grote landbouwmarkt.

Lees meer

Berkane

Berkane (ook wel mandarijnstad genoemd) is een stad nabij Oujda, vlak bij de Rif, niet ver van de grens met Algerije en de Middellandse Zee. De stad is niet ver verwijderd van Cap de l’eau, namelijk op een afstand van slechts 30 km.

Lees meer

Tafoughalt

Als natuurliefhebber bent u in Tafoughalt op het juiste adres. Tafoughalt is een klein dorpje in het noordoosten van Marokko en bevindt zich in het Beni Znassengebergte dat “de groene oase” word genoemd en is maar 50 kilometer verwijderd van Cap de l’eau. Het is een verzamelpunt voor de tocht naar de Grotte du Chameau (grot van de kameel) en de daarvoor gelegen Grotte des Pigeons (grot van de duiven).

Lees meer

Kariat Arkmane

Kariat Arkmane is een dorp 40 km ten westen van Cap de l’eau en ook een fantastische plaats voor liefhebbers van vogels en natuur met grote zoet- en zoutwater plassen. Hier komen velen verschillende vogels zoals o.a.

Lees Meer