Cap de l’eau

Cap de l’eau (ook bekend als Ras el ma, Ras Kebdana of Qabuyawa) is een veelzijdige authentieke Marokkaanse stad aan de kust. Cap de l’eau ligt aan de Middellandse zee in het noorden van Marokko, waar Westerse invloeden niet zijn binnengedrongen, waardoor u in alle rust van Cap de l’eau kunt genieten in authentieke Marokkaanse sferen.

Cap de l’eau, of u er nou wilt wonen of uw vakantie wilt doorbrengen, is de ideale stad voor degenen die graag in alle rust willen genieten van zon, zee, strand, verse vis, mooie landschappen, natuur etc.

Vanwege de ligging aan de Middellandse zee, betekent het dat u heel het jaar door met uw familie kunt genieten van het rustige en familievriendelijke strand, waar u heerlijk kunt zwemmen in de prachtige azuurblauwe Mediterrane zee. Ook voor degenen die het geweldig vinden om vanaf een rots de zee in te duiken, is Cap de l’eau uiteraard the place to be. Iets om zeker niet te vergeten is Ouad Moulouya dat bekend staat als één van de bekendste en grootste rivieren in heel Marokko. Het is een rivier van 520 km lang. Het begint in Jbel ‘Ayachi en eindigt in de Middellandse zee, niet ver van Cap de l’eau. Ouad Moulouya is een zoet water rivier dat de grond waar ze langs stroomt heel vruchtbaar maakt. Het is een thuishaven voor vogels als de ooievaar, de blauwe reiger, de zilverreiger, de tureluur, de grutto, de zwarte ruiter (‘s zomers), de ijsvogel, de zwarte stern en Flamingo’s . Natuur- en vogelliefhebbers staan in de rij voor dit gebied, om de verbazingwekkende rijkdom aan flora en fauna hier vlakbij Nador te aanschouwen.

Voor de visliefhebbers is Cap de l’eau een ware vissersparadijs. Cap de l’eau kent een vissershaven, waardoor u iedere dag van verse vis kunt genieten in de vele typische Marokkaanse visrestaurants die Cap de l’eau rijk is. Als u eenmaal vis eet in Cap de l’eau, proeft u de liefde en passie waarmee het is bereidt en dan wilt u nergens anders meer vis eten.