La Residencia del Cap de l’eau

Saidia is een uiterst populaire toeristische stad in het noordoosten van Marokko, tegen de Algerijnse grens aan en is slechts 15 km van Cap de l’eau verwijderd. Haar bijnaam luistert naar de naam “de blauwe parel van Marokko” en staat bekend om haar lange ononderbroken strand van 14 km lang. De strand van Saidia word beschouwd als de langste strand van Afrika en in de zomer is het een drukke en levendige badplaats met vele activiteiten.

De blauwe parel van Marokko is vergeleken met de rest van Marokko een hele jonge stad. In het jaar 1883 is de stad opgericht door Sultan Hassan de 1e. De Sultan destijds heeft daar een stadsmuur laten bouwen en had als functie om de in- en uitvoer van en naar Algerije te controleren, dat destijds een Franse kolonie was, dat getuigd ook van de strategische ligging van Saidia. Nadat Marokko onder de toezicht kwam te staan van de Fransen, zagen ook de Fransen de potentie van deze prachtige omgeving en hadden dit omgetoverd tot een badplaats. Ook na de onafhankelijkheid bleef Saidia toeristen trekken en groeide steeds verder uit als badplaats tot de parel dat het nu is geworden.

Omdat Saidia aan de zuidelijke gedeelte van de Middellandse zee ligt, is ook het klimaat het hele jaar door zeer aangenaam. De gemiddelde temperatuur in de zomer is rond de 35°C en in de winter kan het wel 22°C worden en aan activiteiten heeft u geen gebrek. In Saidia heeft u een markt en een boulevard aan de kust en in de zomer is deze boulevard heel levendig met een kermis, een zomermarkt en allerlei strandtenten waar u kunt genieten van een prachtig zomerse sfeer in de vele heerlijke restaurants. U kunt er ook heerlijk jetskiën en er is een ziekenhuis aanwezig waar mensen behandeld kunnen worden. Ook heeft u er luxe resorts zoals Iberostar of Barcelo, waar u heerlijk kunt ontspannen.

Kortom Saidia is zeker een plek dat bezocht moet worden en dat kan heel makkelijk vanuit Cap de l’eau.