La Residencia del Cap de l’eau

Nador is een prachtige stad in het Rifgebergte van Marokko en het heeft ook een prachtige geschiedenis. De stad werd gevestigd door de Berbers, later werd het geregeerd door de Phoeniciërs, Romeinen en vervolgens de Arabieren, dat laat ook zien dat deze regio zeer gewild is. Deze gewilde stad, welke grenst aan Melilla, heeft een haven en is een belangrijke handelscentrum voor vis, fruit en vee. De naam van de stad komt wellicht van het Spaanse woord “Has Nador” en dat betekent “een kleine nederzetting aan een lagune”. De naam zou ook kunnen afstammen van het Arabische woord “nadhar” en dat betekent “zicht”. Dit zou het meest voor de hand liggend zijn, omdat Nador op een strategische positie ligt voor observatie van Spanje. Nador was ook favoriet bij vele Marokkaanse koningen, in het bijzonder bij koningen Omar ibn Idriss II en Youssef ibn Tachfin.

Omdat Nador in het Rifgebergte is gevestigd, kunt u prima proeven van het Riffijnse cultuur en genieten van de prachtige landschappen van het Rifgebergte. Door de strategische ligging van de haven van Nador, stond het altijd bekend als een waren handelsstad en genereert het ook een groot deel van de inkomsten van de regio en de staat. Door de jaren heen is ook Nador uitgegroeid tot een ware badplaats. Dit vanwege haar strategische ligging en omdat vele toeristen die Nador bezoeken vanuit Europa, ook vaak oorspronkelijk uit Nador komen om hun families te bezoeken.

Nador staat ook bekend als de stad met de hoogste constructie van heel Afrika. Dit is namelijk het zendstation van radio Medi1, dat naar alle landen uitzendt in de Maghreb regio. Deze mooie stad heeft hotels voor elk budget. Of u nou luxueus middenklasse of budget hotels wenst, in Nador vind u ze allemaal. Verder zijn er ook goede restaurants en cafés te vinden voor toeristen om eten en drinken te nuttigen.

Samengevat is Nador een stad met geschiedenis, strategische ligging en is het een mooie badplaats aan de middellandse zee.