La Residencia del Cap de l’eau

Als natuurliefhebber bent u in Tafoughalt op het juiste adres. Tafoughalt is een klein dorpje in het noordoosten van Marokko en bevindt zich in het Beni Znassengebergte dat “de groene oase” word genoemd en is maar 50 kilometer verwijderd van Cap de l’eau. Het is een verzamelpunt voor de tocht naar de Grotte du Chameau (grot van de kameel) en de daarvoor gelegen Grotte des Pigeons (grot van de duiven). In de laatstgenoemde grot zijn door deze eeuw heen vondsten van skeletten en gereedschappen gedaan die stammen uit de oude steentijd. Vergeet ook Zegzel niet, het is een vallei waar een rivier stroomt door een gebied van 6000 hectare en trekt veel toeristen.

De Grotte du Chameau is de plaatselijke grot die ook een rijke geschiedenis kent. De grot is gevormd met stalactieten met de vorm van een kameel en dat is ook waar de grot zijn naam aan dankt. Er zijn verschillende tunnels die vanaf het grotten complex hun weg vervolgen. Deze tunnels zijn grotendeels in hun natuurlijke staat en door niemand bewerkt. U kunt rustig de routes volgen die nog niet met toeristen zijn gevuld. Als u deze, “offroad routes” wilt volgen, dan heeft u zeker een gids nodig.

Dieper in de grot stromen ook een aantal riviertjes en zijn er ondergrondse meertjes te vinden. Als u eenmaal door de grot bent gewandeld, vind u een mooie picknickplaats voor de lunch waar u kunt genieten van de natuur, omgeven met kalksteen rotsen en cederbomen. Achter de grotten bevind zich namelijk een mooie bergkloof en ook dit gebied is nog puur en grotendeels in originele staat. Als u zin heeft in een verkoelende duik, dan is er ook een zwembad aanwezig in Tafoughalt met een café. Ook heeft u er een typisch Marokkaans barbecuerestaurant waarmee u de dag kan afsluiten met een heerlijke maaltijd.

Bent u dus een natuurliefhebber, dan is Tafoughalt welzeker wat voor u! Het is dichtbij Cap de l´eau en heeft een prachtige landschap.